Wednesday 11 September 2013

Resepi: Lempeng pisang mabeles

Malam tadi buka pose ala-ala diet. Sangat lah diet hingga makan lempeng pisang dengan aiskrim dan whipping cream. Topup pulak dengan Hersheys chocolate. Perghh! Rasa memang macam makan dessert dekat hotel. Tak rugi cuba resepi ni taw.



Resepi Lempeng pisang mabeles

Bahan-bahan:

11/2 cawan tepung
1/4 cawan gula
1 cawan susu segar
2 biji telur 
Mentega

Cara-cara:

1. Campurkan kesemua bahan di atas kecuali mentega dan pisang hingga sebati.
2. Panaskan butter hingga cair. Masukkan adunan tadi. Susun pisang sebelah bahagian.
3. Bila dah separa masak, lipatkan sebelah bahagian yang takde pisang tu. Jadi bentuk separa bulat.
4. Hidang kan bersama sos coklat Herheys, Cream putar dan Aiskrim Hersheys Walls.






No comments:

Post a Comment