Sunday 24 February 2013

Resepi Egg Benedict


 Sooooooo buruk kan rupa egg benedict i buat? Boleh makan tahu, walaupun nampak macam roti yang ada kulapuk roti sudah . Yang penting telur mata still suam-suam kuku gitu. Sedap ker? hmmm.. not that tasty. Telur mata je yang okey.

This one is the real egg benedict . http://www.simplyrecipes.com


Resepi yang simple ni haa:

2 biji telur
2 keping roti putih - dibuang tepinya
lada hitam
Sedikit butter atau majerin
Garam
Sedikit mix herbs

  1. Letak butter dalam bekas membakar yg digunakan.
  2. Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin. 
  3. Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
  4. Pecahkan sebiji telur ke atas roti. 
  5. Tabur lagi sedikit lada hitam & garam. 
  6. Taburkan mix herbs
  7. Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit. Sedia untuk di nikmati

No comments:

Post a Comment