Sooooooo buruk kan rupa egg benedict i buat? Boleh makan tahu, walaupun nampak macam roti yang ada kulapuk roti sudah . Yang penting telur mata still suam-suam kuku gitu. Sedap ker? hmmm.. not that tasty. Telur mata je yang okey.
This one is the real egg benedict . http://www.simplyrecipes.com
Resepi yang simple ni haa:
2 biji telur
2 keping roti putih - dibuang tepinya
lada hitam
Sedikit butter atau majerin
Garam
Sedikit mix herbs
- Letak butter dalam bekas membakar yg digunakan.
- Letakkan sekeping roti didalam bekas muffin.
- Butterkan roti, taburkan sedikit lada hitam dan garam.
- Pecahkan sebiji telur ke atas roti.
- Tabur lagi sedikit lada hitam & garam.
- Taburkan mix herbs
- Bakar pada suhu 180 C selama 15-20min atau hingga telur putih just set & telur kuning cair sedikit. Sedia untuk di nikmati
No comments:
Post a Comment